Over mijn lijstenmakerij, Lijstenmakerij Pool

Al het inlijstwerk gebeurt in eigen beheer aan de Bloemstraat in Elburg. Daar bevindt zich de werkplaats met alle machines die nodig zijn in een hedendaagse, ambachtelijke lijstenmakerij.

Er komt bij inlijsten meer kijken dan ‘even’ een lijstje uitzoeken.

U wilt immers een lijst die uw werkstuk versterkt maar niet overheerst. De juiste balans tussen het (eventuele) passe-partout en de lijst zijn van belang. Alles hangt af van een passende kleurcombinatie die zorgt dat het in te lijsten onderwerp het best tot zijn recht komt. Bij het adviseren praten we samen over uw wensen, het in te lijsten onderwerp en het interieur. De jarenlange ervaring en een goed kleurgevoel komen hierbij goed van pas.

Tip: Neemt u eventueel foto’s van uw interieur of de plaats waar het in te lijsten werk komt te hangen mee. Ook kleurstaaltjes kunnen hierbij helpen.

En mijn advies kost u niets en de prijsopgaaf is uiteraard geheel vrijblijvend.
U bent van harte welkom…

Conserverend inlijsten en afwerking

Het conserverend en zuurvrij inlijsten van uw werkstuk is heel belangrijk. Daarom werk ik in mijn lijstenmakerij  met zuurvrije materialen. Denkt u hierbij aan kunstbeschermende passe-partouts, zuurvrij schutpapier, span- en vulkarton. Natuurlijk zijn ook de gebruikte lijmen en tapes pH-neutraal/zuurvrij en meestal reversibel. Ook UV-straling heeft echter invloed op het door u aan de wand gehangen werk. UV-straling zorgt voor veroudering cq. verkleuring. Steeds vaker valt de keus daarom bij glas op een UV-vertragende variant. U wilt immers over 5 of 15 jaar nog steeds van uw inlijsting kunnen genieten… Natuurlijk wordt de mate van conserverend inlijsten besproken. Aan een poster wordt vaak minder waarde gehecht dan bijvoorbeeld aan een zeefdruk of origineel werk. Hier verschilt dan ook vaak de wijze van inlijsten. Ik licht u hier graag over in zodat u een voor uzelf verantwoorde keus kunt maken. Uiteraard wordt de lijst op hoog niveau afgewerkt, voorzien van een degelijke ophangbevestiging en uiteindelijk goed verpakt. Mocht u problemen hebben met vervoer, dan staat onze bestelbus in overleg klaar voor halen en brengen.

Voor meer informatie over diverse soorten glas: Glassoorten verkrijgbaar bij Lijstenmakerij Pool.

U bent voor het vakkundig en professioneel inlijsten van uw werk bij Lijstenmakerij Pool aan het juiste adres! Ambachtelijk inlijstwerk gemaakt met de kennis en middelen van nu…

3.000 Lijstprofielen en verantwoord ondernemen

In de lijstenmakerij wordt gewerkt met ongeveer 3.000 hoogwaardige kwaliteits lijstprofielen. Uitgevoerd in hout en aluminium, geproduceerd door gerenommeerde Europese lijstfabrikanten. Steeds meer van deze lijsten worden onder het FSC* keur op de markt gebracht. Bij de productie van uw lijst is dus nagedacht over het behoud van natuur en herplant van bomen.

Verder wordt het afval van de lijstenmakerij zoveel mogelijk gescheiden. Restanten vlakglas worden apart door de producent opgehaald om te worden gerecycled. Karton, papier en plastic worden gescheiden en verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk hergebruikt. Op deze manier probeert Lijstenmakerij Pool zo verantwoord mogelijk te ondernemen.

*FSC: De organisatie is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name in tropische gebieden. De zogenaamde FSC-standaard (ook wel de principes en criteria genoemd) voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Bosbeheer conform deze standaard, met hieraan gekoppeld mogelijke hout- en papierproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties. (Bron: Wikipedia)

In overleg kan regionaal uw werk worden gehaald en gebracht indien het niet in uw eigen auto te vervoeren is.
Uiteraard zijn ook wij hier gebonden aan de maximale maatvoering van onze bovenstaande Opel Vivaro.

ART-FRAME

Lijstenmakerij Pool is aangesloten bij branche vereniging Art-Frame.
Deze vereniging houdt kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel binnen onze branche.

Dit doet men onder andere door het organiseren van vakbeurzen, het contact met leveranciers, ondersteunen en organiseren van vakcursussen etc.

Lijstenmakerij Pool levert kwaliteit en service. Hierbij worden we ondersteund door de richtlijnen die Art & Frame hiervoor heeft opgesteld. We bespreken met u welk niveau van inlijsten wenselijk is voor het door u aangeleverde stuk. Onze basis manier van inlijsten is al op niveau…

Lijstenmakerij Pool Elburg