Wat doet een passe-partout?

Een passe-partout heeft meerdere funkties. Allereerst houdt het uw werk vrij van het glas. Vaak dient “kunst” vrij van het glas te worden ingelijst om verkleving te voorkomen. Een passe-partout is hiervoor perfect geschikt. Daarnaast creëert een passe-partout rust en ruimte in een inlijsting waardoor het onderwerp nog beter tot haar recht komt.

Uiteraard kunnen een dubbel passe-partout, het inkleuren van een kern of één van de vele andere mogelijkheden bijdragen aan de uitstraling van het werk.

Artique passe-partoutkarton

Lijstenmakerij Pool gebruikt passe-partoutkarton uit de serie “Artique”, een exclusief Larson-Juhl product. Dit karton is van conserveringskwaliteit, zuur- en ligninevrij, alkaline pH-gebufferd. Gemaakt van 100% Virgin alpha cellulose en kleurecht.

Wanneer er echt op museaal niveau conserverend moet worden ingelijst dan maken wij gebruik van een karton gemaakt van 100% katoen, het Ragmat Museum Solids. Dit karton voldoet aan de hoogste eisen van het Engelse Fine Art Trade Guild (FATG).

Crescent Ragmat Museum Solids

Voor algemeen dagelijks inlijstwerk voldoet het Artique passe-partout karton prima. Maar wanneer we spreken over “conservend inlijsten” stellen we (nog) hogere eisen aan de in een inlijsting gebruikte materialen. Als buffer achter waardevolle werken en het passe-partout rond deze werken maakt Lijstenmakerij Pool gebruik van de Ragmat Museum Solids serie van Crescent. 

Deze serie passe-partout karton is een een museumkarton op basis van 100% katoenvezel. Het is 100% lignine- en zuurvrij een heeft een pH-waarde van 8.5-9.5. 

Het Ragmat Museum Solids passe-partout karton is verkrijgbaar in een palet van fraaie antieke kleuren.