Glassoorten / Artglass bij Lijstenmakerij Pool

Helder of ontspiegeld glas?

Waar voorheen vaak werd gewerkt met mat ontspiegeld glas wordt tegenwoordig meer gewerkt met heldere glassoorten.

Een helder glas behoudt en versterkt zelfs de kleuren van uw werkstuk terwijl het matte ontspiegelde glas juist vergrijst.
Dit omdat ontspiegeld glas geëtst is en dus eigenlijk voorzien is van miljoenen krasjes…

Wij zien het graag helder… U toch ook?

Perfect White Artglass, het hedendaagse museumglas

Wilt u beduidend minder reflectie en toch scherp beeld? Dan is “Perfect White Artglass” de beste keus. Bij dit glas is het bestanddeel ijzer tot een minimum gereduceerd. Hierdoor onstaat een optisch wit. Normaal helder floatglas geeft een bruinige (ijzeroxide) zweem mee aan het werk; met “Perfect White Artglass” gebeurt dit niet. Tevens is dit glas voorzien van een anti-reflectie sputter coating waardoor de reflectie ook geminimaliseerd wordt. Deze coating werkt optimaal bij vooraanzicht tot een inkijkhoek van ca. 45 graden.

“Perfect White Artglass” reflecteert (spiegelt) slechts 1% tegenover meer dan 10% bij gewoon helder glas. Daarnaast is het Perfect White Artglass ook leverbaar in 99% UV-vertragend wat zorg draagt voor de perfecte bescherming van uw werk. 

Lijstenmakerij Pool verzorgde in 2014/2015 ca. 175 inlijstingen
voor het in Elburg gevestigde Nationaal Orgel Museum. Al deze werken werden voorzien van het
Perfect White Artglass voor een optimale beleving van de ingelijste gravures, foto’s en prenten.

Voor werken op groter formaat is er een uitvoering beschikbaar in 3mm. dikte. Moet het nòg groter dan kan er gekozen worden voor een gelaagde variant welke tevens een nog hogere UV factor biedt (tot 99%).

Voor inlijstwerk van regulier tot museumniveau.

UV-vertragend en UV-werend glas

UV-straling is (mede) verantwoordelijk voor de verkleuring en veroudering van uw ingelijste werk. Als eerder genoemd is het Perfect White Artglass voorzien van een anti-reflectie coating. Wilt u de beste bescherming van uw ingelijste werk? Dan kunt u bij Lijstenmakerij Pool terecht voor Perfect White Artglass met een UV-werende/vertragende coating met een waarde van 99%. Er is ook een “gewoon helder glas” leverbaar met deze zelfde 99% UV-vertragende coating.

Perfect White Artglass wordt wereldwijd gebruikt door de mooiste musea:

Louvre Museum, Parijs | National Gallery, Londen
State Hermitage, Sint-Petersburg | Rijksmuseum, Amsterdam
Prado, Madrid | Basel Museum, Bazel
Pinacoteca do Estado, Sao Paulo | Hubei Provincial, Wuhan (China)
Vaticaanse musea, Vaticaan | Nationaal Orgel Museum, Elburg

Spiegel

U kunt bij Lijstenmakerij Pool ook terecht voor een spiegel op maat. Kies uit de vele profielen een prachtige lijst en u krijgt een unieke spiegel geheel naar uw eigen wens. 

Naast de standaardmaten in facetspiegels is er ook gewoon spiegelglas leverbaar. Ook bestaat de mogelijkheid op maat een spiegel facet te laten slijpen met keuze uit verschillende breedtes in facet.