Lijstenmakerij Pool, inlijstwerk voor particulier en bedrijf
 

Elburg "Groenste stad" van Nederland 2011

Wist u dat sfeervol Elburg in 2011 is verkozen tot de groenste kleine stad van Nederland? Deze eervolle vermelding maakt Elburg meer dan waar. Kom en ontdek de verrassende groene plekken binnen de stadsmuren...

 

ElburgbottersVispoort_ervaarelburg.jpg

Voor een volledig overzicht van alle evenementen in Winkel Vesting Elburg kijkt u op  www.ervaarelburg.nl of op www.winkelvesting.nl.

 

Het oude vestingstadje Elburg

Het oude vestingstadje Elburg op de Veluwe. Door velen geliefd vanwege haar vele authentieke panden en het 'sfeertje' dat er hangt. De Vischpoort, de haven met haar botters, de touwslagerij, de onlangs herbouwde historische botterwerf etc.

Elburg is gebouwd volgens het ontwerp van de Gulden Snede, een verhoudingsgetal dat vaak voorkomt in de natuur, schilderkunst en architectuur. Mogelijk heeft Arent thoe Boecop het toegepast bij het ontwerpen van de stadsplattegrond. De Vischpoort is gebouwd in de 14 eeuw. In eerste instantie als gesloten verdedigingstoren. Later, in de 16e eeuw werd de poort opengesteld voor verkeer. De Vischpoort is de enige overgebleven poort van de stad, rond de stad vindt men nog wel de stadswal en -gracht. Midden door het stadje loopt de 'beek'. Deze beek kruist de hoofdstraat van de stad middenin het centrum.

Elburg is de moeite van een bezoekje meer dan waard, u vindt er vele leuke gespecialiseerde winkeltjes. Veel informatie vindt u op: Ervaarelburg.nl

   

Botters Elburg